viernes, 11 de junio de 2010

Qualitat de vídeo

A Google Vídeo i altres llocs de vídeos hi ha queixes sobre la qualitat, atès que els vídeos es píxels (apareixen quadres de color uniforme més gran, en forma de mosaic), en gran mesura a causa del equilibri entre qualitat d'imatge i velocitat de transmissió a la xarxa. Un altre problema és que en bastants clips, l'àudio i el vídeo no estan sincronitzats; encara que això depèn del format del fitxer original.

En general, tots els vídeos han d'ocupar un espai en disc no major a 2 GB i han de tenir una durada menor o igual a 10 minuts, amb una tolerància extra de 58 segons de gravació. La totalitat dels vídeos són convertits a resolucions de 320 × 240 i 480 × 360 píxels, ia 30 fotogrames per segon, tot i que els vídeos allotjats abans de març de 2008 només estan disponibles en la resolució més baixa. Tot i que tots els vídeos es mostren predeterminadament en la resolució menor, els usuaris registrats poden reproduir-los en qualitat alta ajustant les seves preferències.

No tots els vídeos de YouTube han estat optimitzats o convertits a un format d'alta resolució, però, hi ha un petit percentatge que sí que ho està, i per visualitzar s'ha de afegir el paràmetre «& FMT = 6» (sense cometes) al final de l'adreça URL [cita requerida]. El vídeo seguiria sent un vídeo en format FLV però amb qualitat superior, sempre que existeixi aquesta versió, en cas contrari, només es visualitzarà la versió normal. Com a mètode alternatiu, pot afegir «& FMT = 18», paràmetre que està disponible per a gairebé tots els vídeos (en format MP4). [Cita requerida]

Actualment, YouTube està provant amb una nova qualitat, l'HD 720p, que pot ser accedida afegint el paràmetre «& FMT = 22» a l'adreça web del vídeo. [Cita requerida] Igual que el format d'alta resolució, el format HD només es visualitzarà si existeix la versió.

El 25 novembre 2008 YouTube va canviar la relació d'aspecte del seu reproductor de vídeo, de 4:3 a 16:9, seguint l'estàndard dels televisors LCD i de plasma, i també en concordança amb les intencions de l'empresa de transmetre pel lícules completes en el futur. [15] Aquest canvi d'aspecte és per a tots els vídeos, de manera que els que estan en format 4:3 es veuen amb franges negres als costats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario